פויקה :

הפויקה הוא סיר בישול  כדורי לתבשילי קדירה עשוי יציקת ברזל הטבולה בשמן פשתן שבמקור הגיע לאפריקה מהולנד ומשם נפוץ לכול העולם.

יתרונו העיקרי של הפויקה שהחום מתפשט בתוכו בצורה שווה ובכך מונע את שריפת התבשיל שבתוכו והוא שומר על חום התבשיל לזמן רב לאחר הבישול .

סיר הפויקה נועד לבישול איטי במדורה בשטח וכיום עם התפשטות סגנון בישול איטי זה  יש המשתמשים בו בבית, בגרדן פייר, מעל כירת הגז או מעל הגריל. ניתן לבשל בפויקה מגוון רחב של תבשילים כגון: עוף, בשר ותבשילי קדירה צמחוניים יש אפילו פויקה יעודי ללחם ועוגות.

לאלה מכם הלוקחים את הפויקה לשטח מומלץ לרכוש בנוסף חצובה וידית הרמה. הפויקה מתחלק לגדלים שונים של סירים ( משמעות המספרים היא כמות העופות הנכנסים בשלמותם לתוכו ).

מידת סיר הפויקה                         הנפח בליטרים

1/4                                            1

1/2                                            1.8

1                                               3

2                                               5.5

3                                               8

4                                               10.5

6                                               14.5

אחזקה: שימוש ראשוני – יש לשטוף את הפויקה לייבש ולשמן במגבת נייר לחמם היטב מעל גחלים עד להעלאת עשן תהליך זה יוצר שיכבת מגן המונעת חלודה.

שוטף : לאחר בישול לשטוף היטב עם מים וסבון לייבש ולשמן היטב.

חשוב מאוד בזמן הבישול כשהפויקה חם אין לשפוך עליו או לתוכו מים קרים על מנת למנוע סדקים.

זהירות – הפיוקה חם מאוד ועלול לגרום לכוויה חמורה יש להשתמש בכפפה או בידית הרמה או להמתין עד להתקררות .

אחסנה: לעטוף בסמרטוט משומן ולאחסן במקום מקורה ויבש, היה והופיעו כתמי חלודה על הפויקה יש לנקות עם ברזלית או מברשת ברזל עד להסרתם ולשמן את הפויקה.

מתכונים לגריל ולפויקה

בתאבון